HTML

Kelet-északi történetek

Friss topikok

  • Vidor Ágnes: Tudta, tudtam, hogy tovább kellet volna ott maradnunk! Klassz helyeken jársz, csak így tovább. (2014.06.15. 09:50) A tengerparton - folytatás
  • Róbert Andorné: Ne sajnáld se a pénzt, se az időt arra, hogy élményeket gyüjts. Ide már nem valószinü, hogy vissza... (2014.06.12. 08:03) A tengerparton
  • Róbert Andorné: Helyes a bőgés oroszlán!!!!!!!! (2014.05.09. 16:54) Ismét tél
  • RóbertKatalin: De jól hangzik! A locsolókannás virág tök szép! :-) Azok a kicsinek látszó légballonok tényleg kic... (2014.05.01. 11:00) Tavasz van végre!
  • nyulmama: Hó, de jó neked! Mármint Dániát illetőleg, nem a leadandó munkára gondoltam. Ez a Koppenhága, meg ... (2014.04.17. 21:59) Dán akarok lenni!

Gipszkarton

2013.11.12. 21:10 Avril50

esőben2_a.jpgAz ember fáradtan hazatér a munkából, hátán cipeli a bevásárolt kaját, és az előszobában egy asztalosnak látszó embert talál. Ezt onnan lehet sejteni, hogy egy elektromos fűrészt lóbál a kezében. Sokára derül ki, hogy tényleg asztalos, mert leginkább beszél. Mivel nincs közös nyelvünk csak sejtem, hogy mielőtt, miután és miközben dolgozik, mindent elmagyaráz. Viszont minden második mondatában ott van az, hogy gipszkarton. Lehetséges lenne, hogy litvánul is gipszkartonnak hívják a gipszkartont? Ez olyan abszurd, hogy akár igaz is lehet. És néha fűrészel, vagy ragaszt, vagy kalapál, de leginkább áll a szerszámmal a kezében és magyaráz.

Nem, nem őrültem meg és nincsenek rémálmaim. Hanem azt történt, hogy meglátogatott a főbérlőm egy asztalosnak látszó ember társaságában. Már a múltkor is jöttek, de akkor előre bejelentették és mire hazaértem, távoztak is. Nagyot nőtt az életszínvonalam, mert például felszereltek egy fogast. Pedig már azon gondolkoztam, hogy saját kezűleg verek be két szöget a falba, hogy a kabátom lógjon valamin. Én a múltkor könnyelműen azt írtam az internetes kérdésre, hogy bármikor jöhetnek szerelni. Mert nagyon szeretnének még ezt-azt meg/felszerelni. Végülis ez ellen nem lehet kifogásom, ma is lett küszöb a fürdőszoba ajtajánál, ami máris sokkal jobb érzés. De arra nem számítottam, hogy fél hétkor még ezerrel csinálják. A pasas áll, azt mondja gipszkarton, a főbérlő bólogat, néha biztatóan felém néz és elmondja oroszul, hogy már csak fél órát maradnak. Amiből persze másfél óra lesz, és közben egyre többet gondolok arra, hogy nagyon jó lenne bemenni a vécébe. Vagy legalább enni valamit. Elérhetetlen vágyak: nagy szerszámos dobozokon, fűrészeken és titokzatos zacskókon, ja meg fűrészporon kellene átgázolni hozzá. Átöltözni legalább lehet, mert a hálószobában semmi fejlemény nincs. Aztán már csak össze kell takarítanom. Ez persze nem Svájc, ahol biztos nem szabad este nyolckor porszívózni, de azért aggódom, hogy mindjárt rám törnek a szomszédok, hogy nem tudják nézni tőlem rendesen a Barátok közt-et vagy valami hasonlót. Pjáty minutocski – fogalmazgatom magamban,hogy mit fogok mondani, de a szomszédok hallgatnak. Lehet, hogy  tisztára megkönnyebbülés a porszívót hallgatni az elektromos fűrész, meg a pasas után. És persze gipszkarton.

egyetema.jpg

5 komment

Címkék: asztalos gipszkarton vilnius

A bejegyzés trackback címe:

https://kelet-eszak.blog.hu/api/trackback/id/tr765629861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robertnem 2013.11.12. 21:50:21

Csak nem akarod azt mondani, hogy a fényképen látható kissé köriv alaku ház az amiben laksz?! Mert ez igazán nagyon rendesen néz ki, egyáltalán nincs "retro" külseje és véleményem szerint teljesen megérdemli, hogy lakásában legyen "gipszkarton" akár mit jelent is az. Az meg egyszerüen csodálatos, hogy a lakás tulajdonosa némi javitást-pótlást eszközöl a lakásban, pedig már kiadta. Ahogy meg leirtad az egészet, nagyon humoros volt. Legalább már elkészültek a "felujitással" vagy érhetnek még meglepetések?

Avril50 2013.11.12. 21:58:00

Nem, a félkör alakú épület az egyetem egyik épülete. Majd egyszer lefényképezem a retro házat kívül-belül.

Helvetia 2013.11.12. 22:04:49

Svájc nem olyan szörnyű hely azért, néha lelkiismeret- furdalásom is van, hogy negatívabbnak festem le, mint amilyen. Egyébként nem is törnék rád az ajtót a szomszédok itt, has este 8-kor porszívóznál, hanem csak simán kihívnák a rendőröket, akik simán megbüntetnének pár száz frankra, amiért rossz kislány voltál :)

Avril50 2013.11.13. 07:49:48

@Helvetia: Nagyon megnyugtattál!:)

Vidor Ágnes 2013.11.17. 20:35:22

na, alkottam egy új indapasst!

nekünk anno a szomszédunk azért szólt, mert húst klopfoltam vasárnap délben....
süti beállítások módosítása