HTML

Kelet-északi történetek

Friss topikok

  • Vidor Ágnes: Tudta, tudtam, hogy tovább kellet volna ott maradnunk! Klassz helyeken jársz, csak így tovább. (2014.06.15. 09:50) A tengerparton - folytatás
  • Róbert Andorné: Ne sajnáld se a pénzt, se az időt arra, hogy élményeket gyüjts. Ide már nem valószinü, hogy vissza... (2014.06.12. 08:03) A tengerparton
  • Róbert Andorné: Helyes a bőgés oroszlán!!!!!!!! (2014.05.09. 16:54) Ismét tél
  • RóbertKatalin: De jól hangzik! A locsolókannás virág tök szép! :-) Azok a kicsinek látszó légballonok tényleg kic... (2014.05.01. 11:00) Tavasz van végre!
  • nyulmama: Hó, de jó neked! Mármint Dániát illetőleg, nem a leadandó munkára gondoltam. Ez a Koppenhága, meg ... (2014.04.17. 21:59) Dán akarok lenni!

A szociológus, ha turista...

2014.04.22. 22:45 Avril50

A szociológus, ha turista sem bújhat ki a bőréből. Én legalábbis mindig igyekszem olyasmit is megnézni és fényképezni, ami többet árul el egy országról, meg az ott élőkről, mint bármelyik nevezetesség. Jöjjön hát egy kis válogatás ezekből. Persze még mindig Koppenhága, és még mindig a gender-kérdés, amiről tudjuk, hogy nagyon-nagyon veszélyes ideológia.

A következő kép egy ingyenes nyilvános WC-ben készült. Azt most nem részletezném, hogy az ingyenesség ellenére olyan tiszta volt, mint bármelyik előkelő hotel vagy étterem WC-je, és hogy az alkalmazott minden távozó után bement a fülkébe és fertőtlenítette amit kell. A lényeg most nem ez.

wc.jpgMint a képen jól látható, a WC koedukált, a fülkét egyaránt használhatják nők és férfiak is! Jujjjujj. Lehet, hogy a végén, még a férfiaknak is kötelező lesz ülve pisilni?! – hogy a gender-ideológia ellenzőinek egyik gyakori aggodalmát idézzem. Ebből is látszik, hová vezet a liberalizmus. És nézzük csak a következő képet!

wc2.jpgA fülkében elhelyezett doboz pontosan az, aminek látszik. Ha már egy kábítószer használó tévedt arra és a fogyasztáshoz szükséges eszközöket használta, ide dobhatja be. Csak hogy ne a szemétben legyen, hanem elkülönítve, mint veszélyes hulladék. Attól tartok, ha a 8. kerületi önkormányzatot elküldenénk egy koppenhágai tanulmányútra, erre nem figyelnének fel.

Aztán voltam a helyi skanzenben is. Ezeket a helyeket nagyon szeretem, mert remek benyomásokat szerezhetünk arról a szép, békés, természetes és stresszmentes paraszti életről, amit párszáz éve éltek elődeink. Vagy a dánok elődei. A következő két tábla mindegyike egy-egy régi farmház előtt áll és egy adott időpontban az ott lakó családot mutatja be.

farm3_a.jpg

farm1_a.jpgNa, miért mutogatjuk ezeket a képeket? Aki tanult családszociológiát, annak tudnia kell, a többieknek segítséget adok: nézzétek meg az 1700-as évek végén, 1800-as évek elején a háztartások összetételét! Hány főből állt és milyen összetételű volt a háztartás? Hány gyerek volt? Lehet, hogy a családtervezést nem az átkos huszadik század hozta a nyakunkba?

Végezetül még egy kép egy parkból. Elképesztő, hogy hányféle módon hurcolják ezek a dánok a biciklin a gyerekeiket! Már persze azokat, akik még nem tudnak saját biciklin közlekedni.

parking_a.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kelet-eszak.blog.hu/api/trackback/id/tr666070900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása